Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuws

Weer volop aan de gang

Rooi Fietst gaat van de zevende editie weer een heel mooi evenement maken. De deelnemers zijn vol lof over de organisatie, de mooie routes, de bewegwijzering, de leuke stempelplaatsen en bovenal de vriendelijke ontvangst. Ook dit jaar zal de organisatie er alles aan doen om de deelnemers een warm onthaal te bezorgen.

 

Er is veel tijd en energie gestoken in het ontwerpen van een nieuwe route. Deze brengt de deelnemers naar Gemert en omgeving.

De routecontroleurs zijn al een aantal keren onderweg geweest om niets aan het toeval over te laten.

Er is een lijst van meer dan 115 vrijwilligers die het voor u zo comfortabel mogelijk maken.

 

De route indeling is als volgt:

Dinsdag:            richting Helvoirt

Woensdag:         richting Gemert

Donderdag:        richting Eindhoven

Vrijdag:             richting Uden     

 

Vorig jaar is door de Nederlandse Toer Fiets Unie aan Rooi Fietst het predicaat ‘Extra Goed Geregeld’ uitgereikt.

Rooi Fietst 2018 is een bijzonder mooi uitstapje en heeft alles in zich om er een heerlijke week van te maken. Kortom, u mag dit niet missen!

Rooi Fietst wordt georganiseerd van 17 tot en met 20 juli.

Wij hopen dat u er ook dit jaar weer bij bent. Graag tot ziens!

Koninklijke onderscheiding voor Rieky Verstappen

Onze mede-oprichtster Rieky Verstappen is onlangs verrast met een Koninklijke onderscheiding. Als vrijwilligster, bestuurslid en coördinator van de fietsroutes, actief in het werven van vrijwilligers en sponsoren levert Rieky een enorme bijdrage aan ons jaarlijkse evenement. Daarnaast is ze ook de oprichtster en drijvende kracht achter de Fifty Fit fietsclub, vrijwilligster bij de Wielertourclub Gerrie van Gerwen en last but not least ook vrijwilligster/hospitalero bij het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. Ze ondersteunt daar de pelgrimage naar Santiago de Compostella.

Rooi Fietst voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau!

Onze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van Wielersportbond NTFU.

Met trots dragen wij het keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’. 

Onlangs is onze tocht beoordeeld door een NTFU kwaliteitsadviseur.

De tocht voldeed aan alle eisen voor het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’. 

Tot volgend jaar!

Blij dat het er op zit? De ene wel, de ander niet. Voor de organisatie is het weer een verademing dat ze er weer zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen. Er zijn weinig echte ongelukken gebeurd op een paar valpartijtjes na. Wel diverse fietsmankementen. Bike-SOS in Sint-Oedenrode, de rijdende rijwielhersteller, heeft het er druk mee gehad. Maar hij doet het graag en het vormt een mooie reclamebron.

Bij terugkomst weer vele enthousiaste verhalen over de mooie route naar Heeswijk.

Rooi Fietst komt in de winter volop in de belangstelling. Een team van SBS-6 maakt een promotiefilm over de Camping Kienehoef in een nieuwe serie campingportretten. En het fietsevenement komt waarschijnlijk duidelijk in beeld. Drie dagen worden op en rond de camping opnamen gemaakt door een team van vijf. Kijk op 17 december naar het programma!

Over het aantal deelnemers hadden weer niet te klagen. Men weet ons te vinden. Voor een overzicht; zie onder het kopje ‘deelname’ elders op de site.

De organisatie van Rooi Fietst dankt alle deelnemers, haar vele vrijwilligers en de sponsoren van ganser harte voor dit geweldige gebeuren.

Noteer alvast in uw agenda: start van de editie in 2018 is op 17 juli.